Son Başvuru Tarihi: 19.03.2023
Bayer’in bir “Yaşam Bilimleri” şirketi olarak, bu alandaki dijital girişimleri ve girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla küresel çapta yürüttüğü G4A Girişim Hızlandırma Programı’nın Türkiye ayağı G4A’in altıncısı başlıyor,
G4A programına; sağlık ve tarım alanlarında dijital çözümler sunan, fikir aşamasını geçmiş, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir iş modeli bulunan, yalın bir ürüne veya prototipe sahip ya da satış aşamasında olan girişimcileri bekliyoruz.
Bayer yöneticilerinin ve mentorlarının dahil olduğu özel bir jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda; programa seçilecek tüm girişimciler 100 gün boyunca online eğitim, mentorluk, iletişim ağını genişletme, ürün geliştirme ve iş birliği imkânlarından yararlanabilecek; girişimler arasından üçüne 200.000’er TL hibe desteği* verilecek.
Başvurularınızı 19 Mart tarihine kadar gönderebilirsiniz.
* Programa seçilen girişimciler arasından hibe desteği almaya hak kazanan gerçek kişi girişimcilerin, hibe ödemesini almak için ticari işletme veya ticaret şirketi (limited şirket vb.) kurması gerekmektedir.
Son başvuru tarihi: 19 Mart
Özellikle aşağı belirtilen konularda yenilikçi çözümler arıyoruz:
İlaç (Pharmaceuticals)
İlaç iş biriminin odaklandığı aşağıda belirtilen alanlar kapsamında:
- Hastalıkların doğru-erken tanısını sağlamak ve etkili-güvenli tedaviye yönlendirebilmek amacıyla başta yapay zeka uygulamaları olmak üzere tanı sürecini hızlandırabilen ve klinik kararları destekleyen,
- Hastaların ve sağlık profesyonellerinin hayatını kolaylaştıran, bilgi akışını arttıran ve verimli iletişim kurulmasını sağlayan,
- Teorik/pratik tıp eğitimlerinde ve uygulamalarında yeni teknolojilerin,
- Sağlık hizmetlerine destek sağlayacak, sürdürülebilir uygulamalarla değer yaratan inovatif, teknolojik ve dijital çözümler arıyoruz.
İlaç iş biriminin odaklandığı alanlar:
- Onkoloji (Kanser Bilimi))
- Oftalmoloji (Göz Sağlığı)
- Kardiyoloji (Kalp ve Damar Sağlığı)
- Hematoloji (Kan ve Dolaşım Sağlığı)
- Kadın Sağlığı (Örn: Aile Planlaması, Endometriozis)
- Nefroloji (Böbrek ve Boşaltım Sistemi Sağlığı)
- Pulmonoloji (Solunum Sistemi Sağlığı)
- Önleyici Tedaviler ve Biyoteknolojik Çözümler (Örn: İlaçlar, Aşılar)
- Hücre-Gen Tedavisi (Hematoloji, Onkoloji)
Tüketici Sağlığı (Consumer Health)
Tüketici Sağlığı iş biriminin odaklandığı aşağıda belirtilen alanlar kapsamında:
- Yaşam kalitesini arttıran,
- Sağlıklı ve aktif bir yaşam sürdürülmesini sağlayan,
- Bebeğin ve çocuğun gelişimini destekleyen,
- Sağlık okuryazarlığının arttırılmasını amaçlayan,
- Yeni nesil satış kanalları ile ürünlere erişimi kolaylaştıran,
- Satış ekiplerinin verimliliğini ürettiği teknolojik çözümlerle arttıran,
- Tüketicilere, hastalara ve sağlık profesyonellerine yenilikçi iletişim kanalları ile ulaşan geleceğe yön verecek inovatif, teknolojik ve dijital çözümler arıyoruz.
Tüketici Sağlığı iş biriminin odaklandığı alanlar:
- Dermatoloji (Yetişkin ve bebek cilt bakımı)
- Gıda Takviyeleri (Yetişkin ve çocuk multivitaminleri, bağışıklık destekleyici ürünler, bebek sahibi olmayı planlayanlar, hamileler ve annelere özel gıda takviyeleri)
- Sindirim Sağlığı
- Soğuk Algınlığı
Tarım Ürünleri (Crop Science)
Tarım Ürünleri iş biriminin odaklandığı aşağıda belirtilen alanlar kapsamında:
- Artan ve yaşlanan dünya nüfusunu daha az doğal kaynak kullanarak besleyen,
- Verimliliği arttıran,
- Tarımın çevresel etkisini azaltan,
- Çiftçilerin değişen beklentilerini karşılayan,
- Güvenilir, sağlıklı ve yüksek kaliteli gıda sağlayan inovasyon, sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm odaklı çözümler arıyoruz.
Tarım Ürünleri iş biriminin odaklandığı alanlar:
- Yabancı ot, Hastalık ve Zararlılarla Mücadele Yöntemleri
- Tohum ve Tohum Teknolojileri
- Akıllı Tarım Teknolojileri
- Gıda Değer Zinciri
- Çevresel Sürdürebilirlik
Önemli Tarihler!
1
Başvuru
10.02.2023 - 19.03.2023
Lütfen başvurularınızı en geç 19 Mart 2023’e kadar tamamlayınız.
2
Değerlendirme
20.03.2023 - 31.03.2023
Bu süreçte ilk elemeyi geçip değerlendirmeye alınacak girişimler ile ürünlerini ve ekiplerini tanımak adına görüşmeler gerçekleştirilecek.
3
Karar Verme
03.04.2023- 20.04.2023
Programa seçilmeniz durumunda ekibimiz sizlerle iletişime geçecek.
4
Programın Başlaması
Planlanan başlangıç tarihi: 26 Nisan 2023!
Sıkça Sorulan Sorular
Bayer'in programa kabul edilen girişimlerden hiçbir maddi beklentisi yoktur. Bayer’in amacı, dijital sağlık ve tarım alanında büyümek isteyen teknoloji girişimcilerini, sektörün uzmanları ile bir araya getirerek desteklemektir.
G4A uzun soluklu bir projedir ve ekipteki kişiler, program süresi boyunca düzenlenecek olan online etkinliklere katılmak durumundadır. Sağlık koşullarının imkan vermesi durumunda Bayer Türk eğitim vb. etkinlikleri fiziki ortamda düzenleme hakkını saklı tutar, böyle bir durumda katılımcı kurucu ve kilit üyelerinin kendi imkanları ile İstanbul’da bulunması talep edilebilecektir. Böyle bir durumda şehir dışından gelecek olan ekiplerin yol ve konaklama masrafları program tarafından karşılanmayacaktır. Ekip üyelerinden en az 1 kişinin iyi derecede İngilizce bilmesi (okuma, yazma, konuşma) gerekmektedir.
Ana sayfadaki başvuru butonuna tıklayarak başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Sağlık ve tarım alanlarında dijital çözümler sunan, fikir aşamasını geçmiş, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir iş modeli bulunan, yalın bir ürüne veya prototipe sahip ya da satış aşamasında olan 18 yaşından büyük gerçek kişiler ile tüzel kişiler programa başvurabilir.
Bayer yöneticilerinin ve mentorlarının dahil olduğu özel bir jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; programa seçilen tüm girişimciler 100 gün boyunca online eğitim, mentorluk, iletişim ağını genişletme, ürün geliştirme ve iş birliği imkânlarından yararlanabilirken; girişimler arasından üçüne 200.000’er TL hibe desteği veriliyor. Programa seçilen girişimciler arasından hibe desteği almaya hak kazanan gerçek kişi girişimcilerin, hibe ödemesini almak için ticari işletme veya ticaret şirketi (limited şirket vb.) kurması gerekmektedir.
Hayır, proje kapsamındaki tüm fikri ve sinai mülkiyet hakları şirketinize aittir.
Hayır, başvurular yalnızca Bayer inceleme ekipleri tarafından görüntülenebilir. Bazı durumlarda, inceleme ekipleri programla ilgili harici ortakları da içerebilir veya Bayer inceleme ekipleri başvurunuzla ilgili detaylarını içermeyecek şekilde dış yatırım ortaklarıyla konuşabilir.
Evet, birden fazla proje ile başvuru yapabilirsiniz. Fakat her bir projeniz için ayrı başvuru yapmanız gerekmektedir.
Başvurularınızı Türkçe yapabilirsiniz, ancak program boyunca yapılacak eğitim ve sunumlar İngilizce olacaktır. Bu sebeple, ekip üyelerinden en az 1 kişinin iyi derecede İngilizce bilmesi (okuma, yazma ,konuşma) gerekmektedir.
Programa başvuran gerçek ve tüzel kişilerin aşağıdaki şartnameyi kabul etmesi gerekmektedir: “Sağladığım bilgilerin gizli olmadığını ve Bayer'in bu bilgilere ilişkin herhangi bir yükümlülüğünün bulunmayacağını biliyorum. Burada tarif edilen projedeki bahsi geçen fikri, tek başıma veya birlikte çalıştığım iş arkadaşlarımla beraber bulduğumu(zu) ve kasıtlı bir sebeple üçüncü bir şahsın haklarını ihlal etmediğimi(zi) beyan ederim. Halihazırda bilgim dahilinde kamuya açık projemize benzer hiçbir yazılım ya da teknoloji bulunmadığını beyan ederim. Projenin fikrini potansiyel olarak kapsayabilecek üçüncü taraf patentlerinin veya patent başvurularının farkında olmadığımı beyan ederim. Bayer’in programın koşul ve şartlarını değiştirme hakkını saklı tuttuğunu anladım.”
Projenizin ismini, çözümünüzün bir açıklamasını ve çözmek istediğiniz sorunların açıklamasını yapmanız gerekmektedir.
Ayrıca, projenizin pazardaki mevcut çözümlerden farklarını, üst düzey bir proje planını ve takımınızın becerilerini tanımlamanız gerekmektedir.
Projenizi veya şirketinizi tanımlayan veya yararlı olduğunu düşündüğünüz ek bilgileri içeren bir .pdf dosyası yükleyebilirsiniz. Hiçbir koşul altında gizli bilgi vermemelisiniz.